maanantai 19. maaliskuuta 2012

Ei tuu ikävä

Kerrostaloelämän  "iloja"
Sirpaleita käytävässä 
Kun lauantain ja sunnuntain välisenä yönä (tai paremminkin aikaisin aamulla) saavuimme kotiin, pääsimme pitkästä aikaa näkemään vuokrakerrostalossa asumisen riemua.
Talon ulko-oven suuri lasi-ikkuna oli säpäleinä, kun joku oli heittänyt metallisen roskiksen vauhdilla ovesta läpi. Tiedä sitten mitä muuta rapussa on tapahtunut - pulloja ainakin olivat särkeneet - meidän tullessamme kaikkialla oli ihan hiljaista, lasinsiruja vain oli ympäri ala-aulaa ja se roskis lojumassa kaiken keskellä.

maanantai 12. maaliskuuta 2012

Mustanaamio

Kuinka saadaan 1,2m x 2,3m gyproc levy 1,7neliön kokoisen vessan 1,9m x 0,5m kokoisesta ovesta sisään?
Vastaus: Kahtena kappaleena.

Pääasia on, että levyt on lopulta seinässä. Yksi kotelo pitäisi vielä nikkaroida ennen kuin päästään tasoittamaan ja maalaamaan.
Vessaremontti on edennyt aika hyvin, kun asuttiin talolla viikonloppu.

Toisaalta eteneminen on vähän suhteellinen käsite vanhassa talossa. Kun mikään ei ole suorassa, kuluu paljon aikaa siihen kun mitataan, suunnitellaan, tarkistetaan vatupassilla, tarkistusmitataan, leikataan/sahataan, yritetään asentaa, ihmetellään missä mättää ja yritetään korjata tilanne parhaan mukaan. Onneksi suunnitelmissa on riittävän korkeat listat jotka peittää pienet ja vähän suuremmat vinoudet.

Tässä vielä kuva vessan katosta nykyisellään: meillä on Mustanaamio katossa!


keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Hitaasti hyvä tulee

...ja kun mikään ei ihan toimi.

Laitoimme jääkaapin käyntiin ja kahden päivän hurisemisen jälkeen lämpötila oli edelleen n. 15 astetta, edessä on siis jääkaapin hankinta piakoin. "Onneksi" yläkerran sivuvintissä on niin viileää, että pakkasyön jälkeen maito oli jäässä. Toisaalta sähkölaskun ja huoneen lämpöisyyden kannalta pakastinlämpöinen sivuvintti, jonka ovea ei saa kunnolla kiinni, ei ole niin toivottu asia.

Vessan olemme saaneet melkein toimimaan. Siis melkein. Pöntön sisällä useampi tiiviste vuotaa ja säiliö on juuri sen verran vinossa että se häiritsee. Taas pitää ostaa lisää pikkuosia ja korjata. No, onneksi edes viemäri vetää ja veden kytkentä ei tuonut uusia ongelmia parin aavistuksen vuotavan litoksen lisäksi. 

Viikonloppuna maalattiin vessan takaseinänä oleva muuri ja alkuviikosta asennettiin muovimatto paikalleen. Muurin ja maton reunat osuvat niin nätisti yhteen, ettei siihen taida tarvita välttämättä edes lattialistaa. Muut seinät odottavat levyjä ja sen jälkeen maalausta. Kunhan saadaan isompi auto toimintaan, saadaan levyt haettua ja vessa valmiiksi.

Vessaan saatiin lattia.
Talossa alkaa olla puhtaanpaa kuin kerrostaloasunnolla, niin paljon on puunattu ja pesty paikkoja. Kuun loppu ja muuttopäivä lähestyy uhkaavasti, pitäisi varmaan välillä sielläkin tehdä jotain.