maanantai 24. syyskuuta 2012

Ruokahuone - siitähän se ajatus sitten lähti


Ruokahuone oli ankea. Sinne ei koskaan paista aurinko. Siellä oli likaisen väriset irtoilevat tapetit ja kupruilevat seinät. Oven vierestä puuttui kissan kokoinen pala pinkopahvia, vaakalaudoitus näkyi ja sahanpurut varisivat sieltä joskus lattialle.
Ruokahuoneen pintojen uusiminen ei kuitenkaan ollut ensimmäisenä suunnitelmissa, sillä kaikki talon huoneet ovat aikalailla samassa kunnossa.

Kaikki alkoi siitä, kun Jukka tuli kotiin onnellisena uuden ilmalämpöpumpun omistajana.

Todettiin, että pumpun paikka on ruokahuoneen seinällä, mistä se toivottavasti puhaltaa lämpöä myös olohuoneeseen.
Todettiin, että on helpompi tapetoida ruokahuoneen seinät ennen pumpun asennusta paikalleen. Jukka ajattelin tämän olevan parin päivän homma, minä epäilin ruokahuoneen kalusteiden lojuvan keskellä olohuonetta ja keittiötä pahimmassa tapauksessa vielä kuukauden päästäkin.
Revittiin pois päälimmäisiä vinyylitapetteja, jolloin todettiin että niidenkin alla on jotkin liukaspintaiset tapetit.
Revittiin niitä pois ja huomattiin, että alimman tapettikerroksen päälle on maalattu ja siksi päällä olevat tapetit eivät ole ihan täydellisesti paikallaan pysyneet.
Lisäksi kahdella seinällä olevat pahvilevyt oli koottu palapelityylillä, mikä näkyi neljän tapettikerroksenkin läpi, joten näille seinille joutuu laittamaan uudet pinkopahvit.

Lopputulos: olemme koko viime viikon repineet tapetteja irti huokolevyseinistä ja irrottaneet vanhoja pahvilevyjä ja pinkopahveja ja tehneet pohjustustyötä, että joskus tällä viikolla saisimme tapetit seinälle ja pääsisimme siihen pääasiaan, eli pumpun asennukseen.

Ruokahuoneen tunnelmaa aloitustilanteessa. Tapettien irroitus on juuri aloitettu.
Tämä oli ruokahuoneen seinillä päälimmäinen tapetti. Tämä oli niin tiukassa, ettei seuraavana alla olevaa tapettia saatu näkyviin.
Ruokahuoneen ja olohuoneen välisessä seinässä oli paksut pahvilevyt, jotka oli naulattu palasista ilman minkäänlaisa reunaohennuksia, neljän tapettikerroksenkin läpi nuo saumat näkyivät.

Kukkatapetti oli jossain vaiheessa ikkunaseinällä ja olohuoneen puoleisella seinällä.


Samaan aikaa toisella ulkoseinällä ja keittiön puoleisella seinällä oli tämä tapetti.

Huoneen alkuperäinen tapetti ja komea vihreä jolla koko huone oli myöhemmin maalattu.