lauantai 11. tammikuuta 2014

Ostettiin kun halvalla saatiin

Joulun jälkeen kävimme alennusmyyntien sijasta kirpparikierroksella. Salossa on pari aika isoa kirppistä, joten niitä kiertäessä saa helposti kulumaan koko päivän.

Olen jostain saanut päähäni, että joulun aikaan on ihan turhaa käydä kirpparilla, kun kaikilla on joulukiireitä ja  pöydät ammottaa tyhjyyttään. Vaan nyt sain todeta olevani väärässä. Toki siellä oli huomattavasti väljempää kuin normaalisti, mutta ehkäpä sekin on vain hyvä, niin aarteet ei huku tavarapaljouden keskelle.

Hienoin löytö oli Slev/Arabia sähkölämmitin ja kun hintakin oli ainoastaan 10€, tätä ei mitenkään voinut jättää ostamatta. Kuoressa oleva Arabian leima on ollut käytössä 1964-1971, eli kyseinen yksilö on valmistettu luultavasti 60-luvulla. Tämän lämmittimen malli on kyllä vanhempi, sillä olen nähnyt näitä myynnissä myös Arabian piippuleimalla, eli ne ovat siis valmistettu 1932-1949 välillä.
Äiti oli mukana ja tuhahteli jotain turhuuksista, mutta kun tuossa muotoilussa on jotain niin kaunista.
Tämä yksilö on ihan hyvässä kunnossa; posliinissa on pari pientä kohua alareunassa ja pieniä maaliroiskeitakin siinä on, en ole vielä saanut kaikkia putsattua. Sähköjohto siitä puuttui, mutta myöhemmin samalla kirppiksellä tuli vastaan parilla eurolla vanha espresso-keitin, jonka johto oli sopiva (Jukalle on "sähkömiehenä" tärkeää että sähkölaitteet myös toimii). Pölyn poiston lisäksi riitti että kytki johdon seinään, muuta huoltoa se ei tarvinnutkaan. Laite lämpenee nopeasti ja kuoren varoituksen mukaan jopa 125 asteiseksi. Ei tämä päivittäiseen käyttöön tule, mutta jos sattuu tulemaan 30 asteen pakkaset, voihan sitä siinä vaiheessa valvotusti käyttää lisälämpöä tuomaan.
Seuraavana löyi omaa  lapsuuden nostalgiaa: 5kpl lasisia jälkkärikulhoja. Näitä meillä oli lapsena käytössä, kuulemma yksi on vielä ehjä ja äiti lupasi senkin minulle lahjoittaa. Vastahan meillä on kaksi "sarjaa" kuppeja saatu särjettyä. Alunperin oli Iittalan lasikuppeja, mutta ne halkeili yksitellen astianpesukoneessa. Siinä vaiheessa kun niitä oli enää yksi jäljellä, ostin tilalle Ikean lasikuppeja, mutta niistäkin olen onnistunut useamman särkemään (laattalattia on armoton, tiskikoneessa ei ole haljennut yksikään).

Ja se perinteinen  kirppariostoshan on tietysti Muurlan lasin vesikarahvi. Tällä kertaa äiti osti sellaisen itselleen.
Aiemmalla kirppiskierroksella ostin kaksi pulloon sopivaa kynttelikköä. Joku näiden muotoilussa vähän häiritsee, tai kenties tyhjän viinipullon käyttäminen sisustuselementtinä on se häiritsevä juttu. Mutta kun maksoivat vain 50snt/kpl, niin ostin kuitenkin, eiköhän ne paikkansa löydä. Kuvassa vain toinen, sillä meillä oli ilmeisesti niin kuiva joulu ja uudenvuodenaika, että ei vielä ole kuin yksi tyhjä viinipullo.

PS. Tänään on koko päivän satanut lunta eli kohta saan ottaa joululahjani käyttöön!

Muutin vähän blogin ulkonäköä näin uuden vuoden kunniaksi ja vaihtelun vuoksi. Ja koska joka koneella mm. värit on aina yksilöllisiä, toivon että tuo omalla koneella mukavan vihreä otsikon taustan sävy näkyy myös muilla suunnilleen samanlaisena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti