tiistai 25. helmikuuta 2014

No tulihan se eteinenkin maalattua ajallaan

Eteinenkin valmistui ainakin seinien osalta aikataulussa, eli jouluksi. Jalkalistat saatiin paikoilleen maanantaina 23.12.
Laiska bloggaaja ei vaan saanut aikaiseksi otettua kuvia, kun oli jo joulun odotusta ilmassa (eli siivousta ja kokkausta) ja sen jälkeen kaikenlaisia muita kiireitä.

Siitä piti tulla harmaa, mutta niin kuin moni on sitä sanonut, se värilastun juuri oikea harmaa väri muuttuukin seinillä joksikin muuksi, varsinkin kun seinien entinen väri ei ole enää vertailukohteena. Meidän eteisestä tulikin siis sininen (tosin mun äidin silmään se on vihertävä harmaa, eli jokainen päättäköön itse. Tietty tietokoneella värit näyttää erilaiselta kuin luonnossa).
Uusi väri oikealla, vanha vasemmalla.
Maalivalinta voi nostaa tunnolliselle perinneremontoijalle näppylöitä, sillä se on Tikkurilan remontti-ässää ja sävy on Tikkurilan värilastujen Salaisuus (X438). Moderni akrylaattimaali valittiin tässä tapauksessa, sillä seinissä oli jo ennestään useampi kerros vanhaa lateksia/alkydimaalia/mitälie ja koska tilan läpi kuljetaan paljon maalin täytyy kestää kulutusta ja mahdollisesti puhdistustakin. Ensopahvin vuoksi haluttiin maali, joka peittää kerralla, sillä jokainen maalikerros tukkii pahvin kohokuviota. Puolihimmeä maali tuo ensopahvin pintakuvion näkyviin kauniisti. Toisaalta se tuo myös kaikki muutkin epätasaisuudet esiin; tuossa ensopahvissa on ainakin paljon kupruja, eikä vessan lastulevyseinäkään ihan siistein ole. Toisaalta seinissä on nyt juuri sopivasti hohdetta, mattamaali olisi saattanut tehdä väristä ja huoneesta tunkkaisemman. 

Maalaamiseen menikin useampi tunti kuin olin ajatellut, sillä päädyin maalaamaan ensopahvin pensselillä, minkä ainakin toivon korostavan pahvin kohokuviota (telalla levitetty maali tukkisi kuviota enemmän).
Luulisi, että tumma väri pienentää jo valmiiksi pientä tilaa, mutta huoneessa on seitsemän oviaukkoa, joissa yhtä lukuunottamatta on kaikissa valkoiset ovet, ne keventävät huomattavasti. En usko että mikään väri olisi tätä tilaa suurentanutkaan.

Edelleen on tässäkin tilassa tekemistä, ainakin olohuoneen ja portaiden ovi pitää maalata ja jostain pitäisi metsästää japaninpaperia, jolla voisi paikata katon pinkopahvin repeämän ja katto pitää sen jälkeen tietty maalata (kuulemma remointit pitäis tehdä ylhäältä alaspäin, mutta onhan se paljon jännempää yrittää suojata seiniä maaliroiskeilta kun maalaa kattoa).

Ja mitähän tuolle lattialle tekisi? Jännästi puolet huoneesta on laatoitettu tummalla laatalla ja puolet vaalealla keittiön laatalla. Ehkä senkin kohtalo joskus valaistuu.

Tässä vielä malliksi vessan kulma ennen ja jälkeen seinien maalauksen.
Ensopahvin paikkaamisesta lisää seuraavan kerran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti