perjantai 28. helmikuuta 2014

Eteinen - seinän paikkaus

Vähän tarkemmin vielä noiden eteisen seinien paikkailusta.
Tästä kohti tämä remontti alkoi, kun vähän kurkistin repsottavan ensopahvinpalan taakse ja sehän tulikin irrotettua kokonaan.

Päädyttiin siis laittamaan tähän täysin uusi pinkopahvi. Kiinnityksessä käytettiin vähän sekatekniikkaa, se on liimattu yläreunasta ja oikeasta reunasta ja naulattu vasemmasta reunasta sekä alareunasta. Alla olevassa kuvassa liimattuihin reunoihin naulat on lyöty "puolipänniin", että reuna liimautuu paikoilleen Lisäksi pinkopahvi vielä vähän pussittaa, sillä se on vielä kosteaa.
Tuo oli siinä mielessä vähän hankala kohta, että siinä on kulma ja keittiön puolella seinää on kuitenkin vain n. 5cm. Siinä vaiheessa kun suunnittelin pinkopahvin asennusta, halusin peittää ainoastaan niin paljon ensopahvia kuin on pakko. Jälkiviisaana tuosta kulmasta olisi saanut paljon nätimmän kun olisi viiltänyt tuon kulman ensopahvin auki ja tehnyt koko kulman pinkopahvilla.

Muut suuremmat reiät ensopahvissa paikattiin kaapinoven ja keittiön oven välistä saadulla paikkapalalla.

Ohensin paikan reunoja takapuolelta samalla lailla kuin pinkopahvin reunaakin ohennetaan. Lisäksi hioin reunaa vielä hiomapaperillakin. Tämä oli helppoa, sillä pahvi on paksua ja sen pinnassa monta kerrosta maalia, eli ei tarvinnut olla kovin varovainen.
Halusin vielä varmistaa, että liimaus varmasti pysyy paikoillaan, joten viilsin paikkapalan muodon seinän pahviin ja irrotin vanhan maalin (siinä lähti kyllä kerros pahviakin mukana) ja karhensin pahvin pinnan.
 Liimaa ja taas naulat puolipänniin kuivumisen ajaksi.


Ja ei muuta kuin maalia päälle, näin pienessä kuvassa ei paikkaa meinaa huomatakkaan.
Tuossa yllä olevassa kuvassa näkyy taas yksi pieni keskeneräisyys, oven pystylistassa on nimittäin laastia. Eikä noita listoja saa edes pois (että ne voisi vaihtaa tai putsata ja maalata), kun laatoitus on tehty kätevästi irroittamatta listoja, eli nyt ne listat on sitten lattian "sisällä". Ehkä vaan maalaan laastitkin valkoisella ja unohdan koko jutun.

Mutta takaisin ensopahvin paikkaukseen. Liinavaatekaapin taakse piiloutui suurin paikattava kohta. Esin naulattii entisen pahvin alareuna kiinni seinään.
Tässäkin poistin maalipintaa ja karhensin pahvia paikan alta.
Tein paikkapaloista suorakulmaisia, sillä paikan rajat näkyvät kuitenkin ja suorat rajat ovat selkeämpiä kuin epämääräiset läiskät.

Alla olevassa kuvassa näkyy suurimmat paikkaukset (vanhat ja uudet). Kaapin oven oikealla puolella uusi pinkopahvi. Vasemmalla puolella ovea oleva alue on tehty useammasta osasta.
Valmiina tuota pinkopahvipaikkausta ei edes huomaa, kun huoneessa on erilaisia sileitä seiniä muutenkin. Tasainen väri antaa aika paljon anteeksi.


1 kommentti:

 1. Hei,

  Jostain osuin tänne blogiisi ja luin muutaman uusimman kirjoituksesi. Huomasin, että kaipasit japaninpaperia. Tarkoitatko sitä tavallaan harsomaista paperia, josta reunat ohenevat itsestään, kun paperia repii?
  Käytän japaninpaperia kirjansidonnassa ja olen joutunut ostamaan sitä aika isoin rullan tarpeeseen nähden. Voisin tuosta jonkun verran lähettää Sinulle, jos vielä tarvitset.
  Laita mailia, niin tarkennetaan asiaa :-)

  ShamanCat

  VastaaPoista