tiistai 12. marraskuuta 2013

Kellarissa on ikkuna

Keväällä paikoiltaan irroitettu kellarin ikkuna valmistui lopulta lokakuussa. Juuri parahiksi ennen ensimmäisiä pakkasöitä.
Uudet lasit on paikoillaan ja kitattu. Minä tykkään tämmöisistä hommista, jossa saa tehdä käsillään. Maalaaminen on myös ihan mukavaa hommaa, aito pellavaöljymaali vaan oli uusi tuttavuus, mutta kun muistaa ottaa sitä vain pienen pisaran pensselin kärkeen, maalia on juuri sopivasti. Se on kyllä ihan paras juttu pellavaöljymaalissa, että maalaushomman jälkeen riittää kun pesee kädet mäntysuovalla ja kaikki maali irtoaa.
Kittaukseen käytettiin Tikkurilan Vanhan ajan maalit- sarjan ikkunakittiä ja maalaukseen Uulan pellavaöljymaalia. 
Oltiin kyllä liian kiireisiä tuon maalaamisen suhteen, sillä taisi käydä niin, että kitti ei ollut ihan tarpeeksi kuivunutta, joen se on ryppyyntynyt. Kissakin on avustanut tekemällä oman tassunjälkensä tähän projektiin. Tottakai kaikki ylimääräiset jäljet on tulleet juuri tuon ulomman pokan kittauksiin, että ne varmasti näkyy ja osuu aina omaan silmään. Kissat on kyllä todella fiksuja, kun tietävät juuri mihin kannattaa tassunsa laittaa tehdäkseen lähtemättömän vaikutuksen.
Kissakin avusti ikkunan kittauksessa.

Avustaja itse
Eihän tuon yhden ikkunan tekemisessä mennyt kuin n. tunti kerrallaan aikaa, mutta kun kitin piti antaa kuivua useamman päivän ajan ja jokainen maalikerros myös sai kuivua pari päivää ennen kuin ikkuna käännettiin ja maalattiin vuorostaan toinen puoli.

Edelleen maali ja kitti on pehmeää, eli ikkunan kanssa pitää olla varovainen. Ja karmi on tarkoitus maalata keväällä kun ulkona on taas maalaussäät. Ja kaksi muuta kellarin ikkunaa kaipailee myös kunnostusta.

Talitinttien ruokintakin aloitettiin myös hyvissä ajoin tänävuonna, sillä kuulemma talitintit saattavaat varsinkin näin syksyisin  syödä kittiä paremman ruoan puutteessa.

Tässä vielä ennen ja jälkeen kuvat ko. kellarin ikkuna-aukosta. 
Hätävarapaikkaus kahden talven jälkeen.
Suojamuovi kunnostuksen ajaksi oli jo huomattava parannus
Valmis ja paikoillaan, karmien maalaus tiedossa ensi vuonna.

2 kommenttia:

  1. Moikka! Löysin blogisi epämääräisen remontti-googlettelun perusteella, ja jumahdin sitten lukemaan kaiken kirjoittamasi kerralla läpi. Teillä on kyllä kauhean sievä koti! Sain kirjoituksistasi intoa ja vähän rohkaisuakin omiin perinnekoti-remontti-ajatuksiini. :-)

    Hauskaa loppuvuotta teille auringonkeltaiseen taloonne, Salla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista!
      Epämääräisiä remonttiyritelmiä on jatkosakin tiedossa. Kuvissa tulee esiteltyä vain noita kodin siistimpiä nurkkia.

      Itse en ollut ennen talon ostoa edes maalannut tai tapetoinut seiniä, mutta onneksi on rintamamiestalo.fi-foorumi, Hannu Rinteen kirjat ja lisäksi appiukko on kirvesmies.
      Ja on hienoa huomata osaavansa ihan uusia juttuja, kuten vaikka pinkopahvin kiristäminen tai viimeisimpänä tämä ikkunan kunnostus.

      Poista