sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Kevät toi... pientä pintaremonttia

Kun kevät saa normaalit ihmiset siivoamaan ja pesemään ikkunoita, minä päädyin tekemään remonttia (eli sotkua). Mitäpä muutakaan sitä pääsiäisviikonloppuna vanhassa talossa tekisi.
Yläkerran aula ja portaat ovat olleet aikamoinen ongelma, jota olen pähkäillyt siitä asti kun taloon muutettiin. Tila on matala, seinät täynnä sähköjohtoja, kaide puuttuu ja kaiken kruununa on vielä sähkökaappi keskellä seinää portaissa.

Jos viime lauantaina olisi lottovoitto osunut kohdalle, revittäisiin kaikki lastulevyt irti kattoa myöten ja vaihdettaisiin levyjen takana vaanivat lasivillat ekovillaan, siirrettäisiin sähkötaulu ja vedettäisiin sähköt seinien sisälle, mutta sitä odotellessa saa riittää pintojen maalaaminen.

Sähköthän voisi koteloida, mutta sitten olisi niitä kotelointeja pitkin seiniä (ja se sähkökaappi olisi vielä isompi kaappi...), eikä nekään kovin kauniita luultavasti olisi.

Sisustusohjelmissa aina hoetaan että jos sitä ei voi peittää, korosta sitä, joten tehdään siis sähköjohdoista osa sisustusta. Viime viikonloppuna toteutuskelpoinen idea lopulta tuli ja tottakai piti heti kokeilla kuinka tiukassa aulan tapetit on. Aika hyvinhän ne lähti kun malttoi kostuttaa kunnolla, ainoastaan kitattujen saumojen kohdalta tapettia joutui nyppimään sentin paloina. Huonekaan ei tuntunut enää niin matalalta, kun tapetit lähti katosta.

Torstaina oltiin tässä vaiheessa.
Osa tapeteista on irrotettu ja kaiteen rakentaminen aloitettu. Kaikki lastulevyjen saumat täytyy vielä kitata kunnolla saumanauhojen kanssa ennen maalausta (vanhat kittaukset on tehty vähän sinnepäin, ei ne ole paksun paperitapetin alta näkyneet). Lisäksi pitäisi vielä rakentaa jonkinlainen teline portaisiin, että päästään niidenkin kohdalta kattoon käsiksi.

Nämä esivalmisteluhommat on niin ikäviä ja aikaa vieviä, kun haluaisi vaan päästä jo maalaamaan.

Mukavaa pääsiäisen jatkoa! Meillä jatkuu kaideprojekti.

1 kommentti:

  1. Kiva projekti teillä ;) Löysin tänne sattumalta ja jään seuraamaan! Mukavaa kesän alkua!

    VastaaPoista