torstai 2. toukokuuta 2013

Vappu vanhassa talossa


Tänä vuonna vappuaattona oli sen verran kylmää, harmaata ja tuulista, että me vietimme sitä lähinnä sisätiloissa. Nautimme vapaaillasta: syötiin hyvin, saunottiin ja nähtiin kavereita myöhemmin illalla.

Ruokalistalla oli suunnitelmista poiketen savustettua haukea.
Naapurin isäntä yllätti meidät edellisenä päivänä tuomalla meille kaksi haukea, ihan elävää sellaista. Entisillä kaupunkilaisilla meinasi mennä sormi suuhun  kalan kanssa, mutta onneksi äitini oli joskus viisaudessaan antanut joululahjaksi ruutukokki-keittokirjan, missä oli kalan perkauskin opetettu ihan kuvien kanssa.
Saatiin me siitä kalasta pari fileetäkin aikaiseksi. Ja ei-niin-onnistuneista fileepaloista tehdään tänään kalasoppaa. (Täytyy tänä kesänä pyytää joku osaava pitämään kalanperkauksen oppitunti, jos tuo naapuri innostuu enemmänkin meille kalaa tuomaan.)

Vappupäivä kului auringosta nautiskellessa ja  pihahommia tehden. Vaihdettiin transitiin kesärenkaat, jatkettiin kellarin ikkunan putsausta; sain sen ainoan ehjän lasin ehjänä irti, jee.
Ja grillattiin makkaraa, moni muukin taisi toukokuun ensimmäistä päivää viettää grillin ääressä.

Kaivoin entisen angervopensaan reunalle kukkapenkin. Onhan tuo ehkä vähän tyhmä paikka, kun tulevaisuudessa saan luultavasti olla kitkemässä niitä angervonversoja sieltä penkistä, mutta olkoon se sitten itselleni opetus.  Ja muistetaan vuorata seuraava kukkapenkki juurieste-kankaalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti