sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Puushow

Sitä saa mitä tilaa, tällä kertaa tilattiin puuta. Ja sitähän me sitten saatiin.
Onneksi moottorisahan käytössä on vielä uutuudenviehätystä ja saatiin naapurilta klapikone lainaan, eiköhän nuo tuosta katoa tuonne liiterin puolelle. Jukka pätki puut parissa päivässä ja ensimmäiset pari mottia klapeja on jo pinottuna liiterissä.
Viikonloppuna tuli myös tehtyä eräänlainen urotyö. Tontin rajalla on ruusu- ja syreenipensaikko, jota ei ole moneen moneen vuoteen hoidettu, ruusupensaiden vieressä on vielä iso vaahtera, jonka lehtiä pensaiden alla oli paksu kerros. Onnistuimme haravoimaan suurimman osan lehdistä pois, toivottavasti ruusut arvostaa sitä.
Lehtien alta löytyi mm. pari pullonkorkkia, hajonneita kukkaruukkuja, lasinsirpaleita, wanha pistorasian kansi ja reumavoidetuubi. Kaikenlaista voi vanhan talon pihasta löytää. Aika kaljuksi tuo maa jäi, jännä nähdä mitä siihen lopulta kasvaa. Nokkosta varmaan, kun on meidän pihasta kysymys.

Sunnuntain viimeinen pihahomma oli kasvimaakehikon tekeminen. Aloitetaan tällaisella n. metri x metri laatikolla, laatikoitahan saa tehtyä lisää jos oikein innostuu kasvimaata hoitamaan.
Multaa on tänä keväänä kulunut jo 400litraa. Tuohon kasvimaahan pari 40 litran säkkiä ja vappuna perustettuun kukkapenkkiin loput. Penkin vieressä on aika kuivan näköinen kataja, millähän sitäkin elvyttäisi...
Uusi kukkapenkki on yläpihalla, tien vieressä, missä kulkee paljon lenkkeilijöitä. Eräänlainen edustus-kukkapenkki tästä olisi siis tarkoitus saada aikaiseksi. Kukat vaan on vielä keittiön ikkunalla odottamassa, että kevät etenee ja ne voi istuttaa.


2 kommenttia:

  1. Ihanaa raivaushenkeä ja tekemistä tässä blokissa!
    Liityn heti jäseneksi. Kaunis kisuliini.

    VastaaPoista
  2. Kiitos ja tervetuloa!
    Raivaushenkeä tässä talossa tosiaan tarvitaan.

    VastaaPoista