tiistai 12. helmikuuta 2013

Älä koskaan heitä mitään pois

Mitään ei koskaan kannata heittää pois, sillä sitä pois heitettyä tavaraa voi kuitenkin joskus tarvita.

Meillä oli aikanaan parvekkeella nätit kynttilälyhdyt, mutta varomisesta huolimatta kissa onnistui molemmat tiputtamaan niin, että lasi särkyi. Niinpä metallisia lyhtyjä säilytettiin parvekkeella laatikossa, jos jostain sattuisi löytymään oikean kokoiset lasilieriöt lyhtyjen sisälle tai jos niille löytyisi muuta käyttöä.
Näitä ei näköjään tullut hävitettyä edes muuton vuoksi, se parvekelaatikko vain kannettiin uuteen osoitteeseen, kukaan ei edes katsonut mitä laatikon sisällä oli.

Mitä siis voi tehdä metallisesta lyhdyn kehikosta?

Syksyllä se lopulta välähti. Totta kai omalla pihalla täytyy olla lintulauta ja nuo lyhdyt olivat juuri oikean kokoisia, että niistä saa askarreltua lintujenruokinta-automaatin. Tarvitaan vain sopivan kokoinen muovipullo, meiltä sattui löytymään suolaliuospullo, jyvien säiliöksi. Toiseen lyhtyyn tehdään metalliverkosta tai metallilangasta kiertäen putki, johon saa laitettua talipalloja.
Kissakin tykkää lintupaistin mahdollisuudesta. Pihalla pitääkin päivystää niin paljon kuin vaan tassut talvea kestää. Välillä voi vahtelun vuoksi mennä naapurin pihalle katsomaan olisiko siellä pulskempia tipuja lintulaudalla.
Saalistusonni on tosin ollut hieman heikonlainen, sillä täällä linnut tietää pysyä poissa kissojen ulottuvilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti