torstai 21. helmikuuta 2013

Ruokahuoneessa tänään

Ruokahuonekin "valmistui" hiukan ennen joulua. (Valmis-sana on lainausmerkeissä, sillä ainahan on velä jotain pientä laitettavaa.) Ja verhotkin sain lopulta lyhennettyä pari viikkoa sitten.
Ruokahuoneen alkuperäinen lämmityskeino on tuo "patti", joka varaa lämpöä, kun keittiön puuliettä lämmittä. Ennen tapetointia tuo patin vihreän väri oli aivan hirveä, mutta tapetin kukissa onkin juuri sama sävy ja uuden tapetin kanssa vihreäkin näyttää ihan erilaiselta, joten tuo talon alkuperäinen vihreä saakin jäädä. Tuolla samalla vihreällä oli muuten jossain vaiheessa maalattu koko huone, voi vaan kuvitella kuinka pieni ja pimeä koppero huone on silloin ollut.

Kun kaikki huonekalut oli löytäneet paikkansa, alkoi tuo vasemmanpuoleinen nurkka näyttää vähän tyhjältä. Minä jo suunnittelin jonkinlaisen strömsö-henkisen valoteoksen askartelua siihen, mutta kirpparikierroksella tuli tuollainen suuri kynttelikkö vastaan ja koska hintakin oli kohdillaan (vain 5€), se pääsi ruokahuoneeseen jouluvaloilla valaistuna. Tuolla toisessa nurkassa on entinen sairaalalamppu, jonka sairaalanharmaat osat on maalatttu kultaisiksi.

Pöydällä iso kimppu tulppaaneja sen kunniaksi, että tänään tuli vuosi täyteen oman talon omistajana.





2 kommenttia:

  1. Tyylikästä! Matto näyttää hämärästi tutulta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota mattoa tuli tosiaan Turussa raahattua hartiat jumissa, se painaa yllättävän paljon (tästä opimme, ettei kannata lähtee sisustus-shoppailemaan ilman autoa).

      Mulla oli jo silloin ostaessa näkemys, että tuo matto näyttäisi hyvältä tummalla lattialla. Piti vaan ensin ostaa oma talo, että sai matolle oikean väriset lattiat...

      Poista