maanantai 25. helmikuuta 2013

Vessaremontin lopputulos




Vuosi siinä meni, mutta nyt uskaltaa jo melkein sanoa, että vessaremontti on valmis. Tilaa on 1,5 neliötä, mutta työtä riitti.

Tästä siis aloitettiin.
Edellinen omistaja oli jo kerennyt aloitta remonttia repimällä yhden seinän auki, toisessa lastulevy  repsotti ja vanha muovimatto oli myös jo revitty irti lattiasta. Muovimaton alta oli paljastunut haiseva vanha lastulevy, jossa oli pientä kosteusvauriota wc-istuimen kiinnitysruuvien kohdalla.

Vessan seinässä oli kauhea muovimatto-tyyppinen tapetti, joka oli ollut alunperin kirkkaanpunainen ja myöhemmin maalattu kermanväriseksi. Tapetti oli niin tiukasti liimattu paikoilleen, että kaikki sillä päällystetyt seinät jouduttiin purkamaan ja levyttämään uudestaan. Onneksi muurissa sitä ei ollut, itku olisi päässyt jos sitä olisi siitä joutunut irrottamaan. Tuohon yllä olevassa kuvassa näkyvään seinään, jossa tapetti vielä on paikoillaan, se oli liimattu pinkopahvin päälle. Purkaessa jätettiin alareunaan suikale vanhaa, että jos joskus joku vessaa taas purkaa, sieltä löytyy pala historiaa.

Koska tila on niin pieni, halusin käyttää lavuaarin alle jäävän tilan mahdollisimman hyvin säilytystilana. Valmiin, juuri tuohon sopivan allaskalusteen löytäminen oli aika mahdoton tehtävä, lisäksi allaskaapit ovat mielestäni käsittämättömän hintaisia, 100€ yksi pikkuinen lastulevykaappi jonka päälle allas tulee ja tuo hinta siis ilman sitä allasta. Taso tehtiin siis itse. Olohuoneessa lojui kolme metriä pitkä laminaattitaso, joka on samanlainen kuin keittiön tasot. Siitä sahattiin juuri vessaan sopiva taso. Hyllyt on tehty kahdesta liimalevystä ja vanhoista ylimääräisistä lundia-hyllyistä. Edessä on verhot, sillä tilassa ei mahtuisi olemaan avattavat ovet, jonkinlaiset liukuovet olisi ehkä mahdolliset.

Välitilan laattoja löytyi kellarista laatikollinen, peili on Ikeasta ja valaisimet kirpparilta. Samanlaiset valaisimet oli kerrostaloasunnossamme keittiössä ja inhosin niitä siellä, mutta pystyyn nostettuna peilin molemmin puolin ne onkin ihan eri näköiset. Tosin jos kaikki neljä lamppua palaa ne on jo liian kirkkaat.
Lämmitys on hoidettu hienosti sanottuna pienoislämmittimillä, eli valaisimissa olevien hehkulamppujen avulla. Vessa on niin pieni, että valaisinten hehkulamput lämmittävät tilan melkein liiankin kuumaksi.
Kun tila on niin pieni ja seinät ihan valkoiset, piti edes listoihin saada jotain hienoa.
Ovenkahvan löytäminen oli suurin urakka, lopulta tämä tilattiin metsänkylän navetan nettikaupasta.
Mikään huone ei ole liian pieni, etteikö sinne mahtuisi kynttelikkö. Tämä sijaitsee "valtaistuimen" yläpuolella.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti